Közélet

2014.11.24. 13:23

Ki lesz az ország kedvenc tanára 2014-ben?

Jelen állás szerint fej-fej mellett halad a PontVelem Nonprofit szervezet által meghirdetett Az ország kedvenc tanára 2014 c. verseny két favoritja.

Popovics Zsuzsanna

Kiss Györgyi (Szegedi Orczy István Általános Iskola) és Adonyi Gabriella (Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola) tanárokat diákjaik nevezték be, és egy közösségi oldalon gyűjtenek rájuk „like”-kokat, azaz szavazatokat, mozgósítva szülőket, ismerősöket, barátokat. A két tanárra eddig leadott szavazatok száma megközelíti a hatvanezret. A verseny tétje nem kevés: a dobogósok egy-egy wellness pihenést kapnak a szervezőktől, míg az osztályuk jutalma egy-egy torta lesz. A játék egy hónapja rajtolt és december 10-én éjfélig tart.

A verseny célja népszerűsíteni a PontVelem OkosProgram-ot, azaz a használt telefon, alu-doboz, kisméretű akku, használt elem szervezett gyűjtését. A gyerekek a visszagyűjtött használt dolgokért a Pontvelem.hu internetes oldalon pontokat kapnak, amelyekkel pénzügyi ismereteiket bővítve gazdálkodhatnak a Pontbankban, illetve ajándékokra válthatják be az oldalon.

A PontVelem programban az elmúlt években közel 1000 regisztrált általános iskola vett részt, a diákok száma megközelítette a 30 ezret. Tavaly a diákok és szüleik 75 tonna használt elemet és 45 ezer használt mobiltelefont gyűjtöttek össze. A PontVelem tavaly 13 ezer ajándékot juttatott el az iskolákba, az éves versenyek díjai 8 kategóriában 2,5 millió forintra rúgtak, amiből a nyertes iskolák jelentős fejlesztéseket végezhettek el. A tanév során 15 iskola nyertes diákjai kirándulhattak a Samsung high-tech gyárába és okos osztályába. Tavaly nyáron közel 200 diák vett részt a PontVelem Erzsébet táborokban, 10 nyertes pedig egy bakonyi kalandtáborban nyaralhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!