Közélet

2014.10.30. 17:58

Balogh József közvetítői eljárást kért

Első fokon elutasította a Kecskeméti Járásbíróság Balogh József kérését, hogy a terhére rótt bűncselekménnyel okozott sérelmeket közvetítői eljárásban tehesse jóvá.

Zsámbóki Dóra

Első fokon elutasította a Kecskeméti Járásbíróság a súlyos testi sértéssel vádolt Balogh József volt fideszes parlamenti képviselő kérését, hogy a terhére rótt bűncselekménnyel okozott sérelmeket úgynevezett közvetítői eljárásban tehesse jóvá. Fülöpháza újraválasztott polgármestere ezzel a jogi megoldással szeretné elkerülni, hogy a vádlottak padjára kelljen ülnie, és a bíróság esetleg az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje – számolt be róla a Népszabadság. Balogh József  2013. április 23-án ittasan bántalmazta élettársát. Balogh először azt mondta: felesége úgy is szerezhette sérüléseit, hogy átesett a család vak komondorján. Később az ügyészségen beismerő vallomást tett. A nő és Balogh később kibékültek. A polgármester fellebbezett az elutasítás ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!