Gazdaság

2014.10.25. 12:24

Baján is gyűjtik a pénzt

Állampapír értékesítési pontot nyitott a Magyar Államkincstár Baján. A megyei igazgatóságok mellett tavaly 10, idén ősszel 24 ilyen irodát hoztak létre országszerte.

Kubatovics Tamás

A két főnek munkát adó egység a járási hivatalban kap majd helyet, most azonban egy bérelt irodában kezdte meg működését a városközpontban.
– Nem fogalmazódott meg külön elvárás a bajai értékesítési pont irányába. Elindulunk, itt vagyunk, ez lehetőséget teremthet adott esetben későbbi feladatok elvégzésére is. Most az állampapír értékesítésre koncentrálunk – fogalmazott Dancsó József elnök az elvárásokat firtató kérdésünkre válaszolva.

Hangsúlyozta: az államadósság finanszírozásában pár éve a külföldiek szerepe lényegesebb nagyobb volt, az állampapírok mintegy 60 százalékát birtokolták, ma az állomány több mint fele magyar befektetők kezében van, így a költségvetési hiány és az államadósság finanszírozásában az ország sérülékenységét tudják csökkenteni. Fercsák Róbert polgármeste úgy fogalmazott: a megyeszékhely földrajzilag is messze van Bajától, ezért öröm, hogy a bajaiak és a környékbeliek helyben intézhetik  ügyeiket. Pozitívumnak nevezte, hogy két új munkahely jött létre, és megemlítette, hogy a  hamarosan a járási hivatalban  fejlesztés kezdődik, ami korszerűbb körülményeket biztosít az ügyfelek fogadására és oda kerül át a kincstári iroda. 

Fehérné dr. Holozsai Nóra, a kincstár megyei igazgatója kiemelte, az állampapírokkal és a Start értékpapír számlával kapcsolatos ügyeket lehet itt intézni. Adataikról szólva arról számolt be, hogy Bács-Kiskun megyében az elmúlt háromnegyed évben a lakossági állampapír állomány 30, az ügyfelek száma 70 százalékkal nőtt. Az általuk vezetett Start értékpapír számlák száma 2200, állományuk 455,3 millió forint, ebből a baba-kötvény 402 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!