Közélet

2014.10.25. 08:26

Elfogadták a polgármester illetményét és költségtérítését

Bácsalmáson megtartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott képviselő-testület.

Juhász Jenő

A Helyi Választási Bizottság tájékoztatása szerint a bácsalmási közgyűlésnek 5 Fideszes, 3 független és egy MSZP-és képviselője van.
Németh Balázs (FIDESZ-KDNP) polgármester programismertetőjében elmondta, hogy a településen három nagyobb fejlesztést szeretnének megvalósítani. Ezek egyike egy 10-12 hektáros gazdasági övezet (inkubátorház) kialakítása a bácsalmási vállalkozások számára. Bácsalmási központtal hoznák létre a „Három tó” turisztikai programcsomagot, mely a Sós-tó körüli nyitott tanösvényből, a zárt kígyós-tavi natura parkból és a nyitott Mátételki-Kígyós víztározó körüli madármegfigyelőkből állna. Folytatnák és bővítenék a korábbi években már megkezdett mezőgazdasági termelést és zöldség feldolgozást, erősítenék a helyi termék védjegy használatát.

A képviselő-testület titkos szavazással döntött az alpolgármester személyéről, ismét Tóth Árpádnak (FIDESZ-KDNP) adtak bizalmat a városatyák.

A testületi ülésen a képviselők elfogadták a jegyző előterjesztését, melynek alapján a polgármester illetménye 448 726 forint, költségtérítése pedig 67 309 forint.
Az állandó bizottságok száma és minősége nem változik az előző ciklushoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!