Közélet

2014.10.24. 10:18

A gyerekek közel kétezer szendvicset készítettek

A tudatos fogyasztás fontosságára, illetve az élelmiszerpazarlás növekedésére hívta fel tanulóinak figyelmét a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola igazgatója a kenyér világnapján.

Vajda Piroska

Tizenöt esztendeje, minden évben megemlékeznek a kenyér, egyben az élelmezés világnapjára a félegyházi Mezgében. Ezen a napon az iskola valamennyi tanulóját és dolgozóját vendégül látják. A gyerekek közel kétezer szendvicset készítettek a saját maguk előállított termékekből. A finomságokból idén a helyi hajléktalanszálló lakói is jóllakhattak. A diákok ugyanis több tálca szendvicset vittek az intézménybe – tudtuk meg Rózsa Páltól. Az iskola igazgatója elmondta, intézményükben különösen nagy hangsúlyt fektetnek a diákok szemléletformálására. Arra, hogy a gyerekek tudatos fogyasztókká váljanak. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmüket, hogy míg Európában 145 millió túlsúlyos ember él, addig 23 millióan alultápláltak. A világ élelmiszertermelésének pedig egyharmada megy kárba évente, miközben óránként 300 rosszul táplált gyerek hal meg világszerte – hangsúlyozta Rózsa Pál. Hozzátette: hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!