2014.10.22. 10:17
A kalocsai hímzések és a halasi csipke is eljutottak Madridba
Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás-örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar gasztronómiai napokon Madridban.
Az eseményt a Földművelésügyi Minisztérium, Magyarország Madridi Nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. közösen szervezte.
Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár az esemény hivatalos megnyitóján méltatta a két népet összekötő kitűnő konyhát, a jó borokat és a hagyományos vendégszeretet.
- Annak ellenére, hogy Spanyolország jelentős sertéshús-exportőr, minőségi sertéshúst importál Magyarországról. A szürke ibériai félvadsertésnek (pata negra) - amiből a híres sonkafajta, a Jamon Iberico készül - létezik egy magyarországi rokona: a mangalica. Még a legkényesebb spanyol sonka ínyencek is elismerik a magyar mangalica sertésből készült termék minőségét - hangsúlyozta Szakáli István Loránd, aki kiemelte Puskás Ferenc világszerte elismert életművét, aki kilenc évig futballozott a Real Madrid 10-eseként.