Közélet

2014.10.16. 14:52

Véleményezni lehet a megyei fejlesztési stratégiát

A 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszakban kutatás-fejlesztésre és innovációra (KFI) hazánk várhatóan több mint 700 milliárd forint, EU által társfinanszírozott támogatást költhet el.

Zs. D.

A támogatások folyósításának egyik feltétele, hogy az egyes területi egységek gazdasági és kutatási területeken szakosodjanak, mely irányokat nemzeti intelligens szakosodási stratégiába (röviden: S3) szükséges foglalni. Magyarország S3 tervezési folyamatait a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálja. A stratégia készítés fontos része, hogy a munkába a helyi gazdaság, társadalom képviselői az S3 tervezet véleményezésével is bekapcsolódjanak.

Szeptember közepén megyénkben is megrendezésre került egy workshop a megye fejlesztési irányainak meghatározása érdekében. Ezen első fordulóban részt vettek javaslatai (országosan 497 megfogalmazott specializációs irány) valamint az online kérdőívek eredményei alapján szakértők összesítették a nemzeti fejlesztési prioritásokat.

A helyi szereplők az általuk kialakított irányok véleményezése érdekében a közeljövőben második körös megyei rendezvényen osztják meg egymással véleményüket, amelyek hozzájárulnak a dokumentum további finomításához és a végleges forma elkészüléséhez.

A megye lakossága számára a www.s3magyarorszag.hu weboldalon elérhető az intelligens szakosodási stratégia tervezete, ahol véleményezhető az. A megyei kormányhivatal kéri, hogy a térség szempontjából tartós fejlődést eredményező, a jövő innovációival kapcsolatos stratégia véglegesítésének érdekében javaslataikat minél nagyobb számban tegyék közzé.
A stratégia egyeztetésében részt venni online formában október 17-e déli 12:00 óráig van lehetőség a www.s3magyarorszag.hu oldalon. A beérkező adatok alapján véglegesített stratégia várhatóan november közepére készül el.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!