Sport Bács-Kiskun

2014.10.02. 15:57

Remek rajtot vett a KNKSE

Az öt első közé kerülést tűzte ki célul a Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapatának vezetősége. Eddig jó úton jár az együttes, mindegyik bajnokiját megnyerte.

Borbély Károly

Három meccs, három győzelem! Remekül kezdte a szezont a Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapata az NB I/B Keleti csoportjában. A hírös városi együttes először a Balmazújvárost fogadva nyert 38–20-ra, majd idegenben verte az Inárcsot és az Egert. Előbbit 36–31-re, utóbbit 26–20-ra. 
– Erősödtünk, hét új játékost igazoltunk a nyáron. Komoly felkészülés után vághattunk neki a bajnokságnak, csak kisebb zökkenők akadtak. Például az első bajnokink előtt egy héttel kecsegtetőbb ajánlat miatt távozott az elsőszámú kapusunk, Márton Enikő, egy nappal a Balmazújváros elleni találkozó előtt sikerült pótolnunk. Volt olyan is, hogy helyhiány miatt nem tudtunk eleget edzeni, de szerencsére minden problémát meg tudtunk oldani. A lányok példamutatóan dolgoztak, remélem, hogy ennek meglesz az eredménye. Küzdenek, harcolnak minden meccsen, de nagyon sok munka vár még ránk, össze kell gyúrni a társaságot, és ez – legyen szó bármennyire jó képességű játékosokról – nem megy egyik pillanatról a másikra. Annak viszont nagyon örülök, hogy az Eger ellen a védelem és a kapus közötti összhang már megvolt, a megbeszélt taktika működött, ha ez még jobb lesz, akkor bizakodhatunk a jövőt illetően – mondta Borsodi Péter, a KNKSE edzője, aki úgy gondolja, elkerülhetetlen, hogy egy csapatban ne legyenek klikkek.
– Én azt mondom a lányoknak, hogy a pályán – legyen az meccs, vagy edzés – szűnjön meg a külvilág. Mindenki más egyéniség, eltérő érdeklődési körrel, más habitussal. A pályán azonban egymásért kell dolgozniuk, csak egymásban bízhatnak. Eddig úgy látom, értik a játékosaim, hogy miről beszélek.

A dobogó eléréséről azonban még nem szeretne beszélni Borsodi Péter.
– Hol van még a bajnokság vége! Nézzük, hogy milyen eredményt érnek el a vetélytársaink, de a fejünket majd az őszi szezon végén emeljük fel először, és akkor pillantsunk a tabellára! Addig azonban csak a következő meccsre koncentráljunk! – summázta határozottan a tréner, akinek az első öt közé kell vezetnie az együttest.

– Az öt közé kerülést tűztük ki célul, bár én azt szeretném, ha a dobogón végeznénk. A lényeg, hogy minél előkelőbb helyen fejezzük be a bajnokságot, ehhez igazítottuk a premizálási rendszert is. Az eddigiekhez képest anyagilag és erkölcsileg teljesen más alapokra helyeztük a kecskeméti női kézilabdát. Sikerült egy szerethető gárdát összehozni, mindezt jól bizonyítja, hogy egyre több szurkoló látogat ki a meccseinkre az Árpádvárosi Sportcsarnokba – mondta Orell Zsolt, a klub elnöke, aki beszélt arról is, hogy bajnoki arany esetén miként alakulna a klub sorsa. 
– Csak akkor tudnánk vállalni az élvonalat, ha komoly szponzori gárda állna a csapat mögé karöltve a város vezetésével.  Egy NB I-es középcsapatnak a költségvetése 150-200 millió forint évente, míg ezzel szemben az NB I/B-s együttes 40-50 millió forintba kerül. Óriási a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!