Kék hírek, bulvár

2014.10.01. 19:01

Egy bolgár határsértőt is elfogtak

Harmincegy koszovói, kettő szír, egy szerb és egy bolgár állampolgárral szemben indult eljárás szeptember utolsó napján határsértés miatt.

baon.hu

A Bácsalmás, a Hercegszántó és a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított harmincegy koszovói, kettő szír, egy szerb és egy bolgár állampolgárral szemben, akiket szeptember 30-án Csikéria, Kelebia, Kunbaja és Tompa térségében, illetve az 5505-ös és az 53-as számú úton igazoltattak a rendőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő harmincegy gyermeket és hat fiatalkorút a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Ellenőrzésük közben kiderült, hogy a szerb és az egyik szír férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Előbbi határsértőt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök, őt a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el. A bolgár állampolgár rendelkezett a szabad mozgás közösségi jogával, ezért - tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indított eljárás mellett - szabadon bocsátották. A többi külföldi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!