Kék hírek, bulvár

2014.10.01. 17:42

Bűnmegelőzésről tanácskoztak az Idősek Világnapján

A korosztályukat fenyegető veszélyforrásokról és az áldozattá válás megelőzéséről beszélgettek a szépkorúakkal szerdán a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai a könyvtárban.

baon.hu

Az Idősek Világnapja alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberi a Kecskeméti Katona József Megyei Könyvtárral kötött együttműködési megállapodás keretében bűnmegelőzési előadást tartottak október 1-jén 10 órai kezdettel.
 
Az idősek kiemelt kockázatú csoportot képeznek bűnmegelőzési szempontból, mivel elszigetelt életmódjuk és anyagi lehetőségeik miatt kevésbé képesek a bűncselekmények elleni védekezésre. Hiszékenységük, óvatlanságuk, fizikai és mentális sajátosságaikból adódóan, valamint a társadalomban betöltött szerepüknél fogva sérülékenyebbek, kiszolgáltatottabbak az átlagnál és emiatt kiváló célpontjai egy-egy bűnelkövetőnek.
 
Erre tekintettel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának meghívott áldozatvédelmi és vagyonvédelmi előadói a könyvtár tanácstermében 30 időskorúval beszélgettek kötetlenül a korosztályukat fenyegető veszélyforrásokról és a megelőzési lehetőségekről, amelyekkel elkerülhetik az áldozattá válást.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!