Kék hírek, bulvár

2014.09.22. 14:24

Harmincöt migráns két nap alatt

Egy szerb, négy albán és harminc koszovói állampolgárral szemben indult eljárás a hétvégén, akik illegálisan jutottak át országunk területére.

baon.hu

A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított egy szerb, négy albán és harminc koszovói állampolgárral szemben, akiket szeptember 20-án és 21-én, Kelebia térségében, Csikéria és Tompa külterületén igazoltattak a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő harminchat gyermeket és hét fiatalkorút a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el - tudtuk meg a rendőrségtől.

Ellenőrzésük közben kiderült, hogy az albán férfiakkal szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, őket 3 évre kiutasították az ország területéről. A többi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!