Kék hírek, bulvár

2014.09.22. 13:33

Huszonnégyen egy terepjáróban

Az embercsempészt és 23 határsértő utasát is elfogták a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

baon.hu

A Bácsalmási és Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltségek járőrei szeptember 18-án 20 óra 20 perckor az államhatár közelében egy világítás nélküli német forgalmi rendszámú terepjárót vettek észre. A rendőrök követték az autót, ami ezt észlelve egy rövid idő után megállt és a sofőr elfutott. 300 méterrel távolabb az őt követő egyenruhás elfogta a férfit.
A hátrahagyott terepjáróból 23 szír állampolgár szállt ki, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket.
Meghallgatásuk során kiderült, hogy szeptember 18-án 20 óra 15 perckor gyalogosan, a zöldhatáron lépték át az államhatárt, majd terepjáróval, embercsempész közreműködésével akartak az ország mélységébe utazni.
 
B. József 45 éves magyar állampolgárt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette. A 23 szír állampolgár menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!