Kultúra

2014.09.19. 13:15

Jótékony célú esernyővásár

Esernyőerdőbe borult Halas belvárosa. Az ernyők nem csak színes látványosságot jelentenek, hanem megvásárlásukkal segíthetik a halasi Ékes Kapu Otthon gondozottjait.

PN

Színes esernyő lett a jelképe annak az esélyegyenlőségi napnak, amit szombaton tartanak Kiskunhalason. A Sétáló utca esernyőerdeje osztatlan sikert aratott és amikor kiderült, hogy az esővédők megvásárlásával segíthetnek is, sokan vásároltak az 1500 forintos kuponokból, amik majd esernyőkre válthatók. A szervezők elmondása szerint szépen gyarapodnak az adományforintok, már kedden átlépték a százezres határt.

A színes dekoráció bevételéből az Ékes Kapu Otthon lakóinak álma teljesülhet, akiknek egy speciális játszóteret építenének, amit a kerekes székesek is használhatnak. Az otthon gondozottjait a közelmúltban is meglepték, lakóépületük tűzfalát színes, vidám ábrákkal díszítették a StreetArt Hungary tagjai, akik az átépítés megkezdése előtt, Halas főterét is kifestették.

Az Ékes Kapu Otthon bentlakásos szociális intézményként működik, ahol nehéz körülmények között élnek az egyedi törődést igénylő fiatalok és felnőttek. Az otthon egy épületben – a halasi kórház területén, a volt pszichiátriai tömbben – működik a református egyház által fenntartott gyógypedagógiai módszertani intézménnyel, ahol egészen kisbabáktól kezdve, 23 éves korig foglalkoznak a halmozottan sérült fiatalokkal.

Tegnap reggelre sajnos valaki vagy valakik közel 20 színes esernyőt loptak el a Sétáló utcára kihelyezett rendhagyó dekorációból.

Az esélyegyenlőségi nap szeptember 20-án 10 órakor kezdődik a halasi Sétáló utcában, ahol megismerhetik a Nefelejcs és az Ékes Kapu otthonokban zajló munkát. A fellépők között lesz Patai Tivadar, Mandal Leila, Wriggle it!, Kiss Flóra jazzformáció és a Rock Life. A nap során láthatóak lesznek a Közösségek Házában Ábrahám Szilvia szájjal festett képei.
Az esernyővásárlásán túl, lehetőség van pénzadományok küldésére is, amit az Ékes Kapu Otthon gyermekeinek javára fordítanak. Számlaszám: 11998408-06393931-10000001

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!