Gazdaság

2014.09.18. 09:45

Tanácskozás kutatás-fejlesztésről, innovációról

Szakmai workshop-ot rendezett szerdán a Kulturális Központban a megyei kormányhivatal és a Nemzeti Innovációs Hivatal.

Hraskó István

Az interaktív szakmai nap fő témája a megye K+F+I lehetőségeinek közös áttekintése és a témában rejlő lehetőségek konstruktív megvitatása volt. A konzultáción Bács-Kiskun innovatív vállalkozásai, kutatóhelyei, felsőoktatási intézményei, kutatás-fejlesztési és innovációs döntéshozói vettek részt.

Az eseményt Kovács Ernő kormánymegbízott nyitotta meg, aki kiemelte: a következő hét év jelentős időszak lesz a magyar kutatás és innováció szempontjából. Véleménye szerint az uniós és a hazai források koordinált, célzott és hatékony felhasználása teszi lehetővé, hogy hazánk a kutatás-fejlesztés és az innováció területén központi szerepet tudjon betölteni. Az S3 Megyei Specializációk elnevezésű workshop lehetőséget ad a vállalkozóknak arra, hogy a kutatóhelyekkel közösen gondolják át a megyei adottságokat és kötetlen vita keretei között tekinthessék át a szakmai kérdéseket.

A csoportos megbeszélések folyamatsegítője dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora volt. A konzultáció résztvevőit Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte. Az alpolgármester kitért arra, hogy a következő 7 évben országosan a Strukturális Alapok 700 milliárd forintja állhat majd rendelkezésre a kutatás-fejlesztés és innováció területén. Hangsúlyozta, Kecskemét bővelkedik kreatív cégekben, a városban adottak a kutatási feltételek a Kecskeméti Főiskola hátterével, így bízni lehet abban, hogy a város innovatív szerepköre országos szinten is tovább fog növekedni.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!