Sport Bács-Kiskun

2014.09.02. 14:34

Horváth Balázs ismét első

A kecskeméti Airvent LK versenyzője, Horváth Balázs nyerte a Nemzeti Lovardában vasárnap rendezett díjugrató országos bajnokságot. Bács-Kiskun megye mindkét csapata dobogón végzett.

PN

Horváth Balázs, a kecskeméti Airvent LK versenyzője nyerte a Nemzeti Lovardában vasárnap rendezett díjugrató országos bajnokságot. Az esemény honlapjának beszámolója szerint tizenkilenc páros nevezett a kétfordulós döntőre, ahol tíz darab 150 centiméteres akadály várt a lovasokra, és egy vizesárok is nehezítette a dolgukat. Nem sok hibátlan teljesítmény született, a legesélyesebb Horváth Balázs – PM Jumping Lady nyergében – két verőhibával zárt. Bár izgalmasan alakult a végjáték, Horváth Balázs végül szép pályát ment másodjára, így megnyerte a magyar bajnoki címet és a győztesnek járó Fiat 500-as személyautót is.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A címet megvédő Horváth Balázs negyedszer diadalmaskodott az országos bajnokságon
[/caption]

„Az első körben nem igazán ugrott jól PM Jumping Lady, kicsit feszes, merev volt, ezért bejött két verőhiba. Persze ilyen magas, nehéz pályán ez benne van. Nagyon szoros volt az eleje, a második körben próbáltam higgadt maradni” – mondta a címét megvédő győztes, aki negyedszer diadalmaskodott az ob-n – immár a harmadik lóval. Tavaly szintén PM Jumping Ladyvel lett első.

A második helyezett a tavaly bronzérmes ifj. Szabó Gábor lett (Timpex Bölcsész, Timpex Nyíregyháza LK), harmadikként pedig Hugyecz Mariann (Chacco Boy, Hetényegyházi Hullám) zárt.

Csapatban Bács-Kiskun megye mindkét együttese a dobogóra állhatott: első lett a Horváth Balázs (PM Jumping Lady), Babó Szilvia (PM Focus), Marton András (PM Fortuna), Füzér Gábor (Le Royal) alkotta gárda, míg a harmadik helyen zárt a Hugyecz Mariann (Chacco Boy), Heibl Ágnes (Carlo), Petheő Ákos (Carrado Cobold) összetételű trió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!