Kultúra

2014.08.29. 16:51

Háromnapos szüreti fesztivál Kiskőrösön

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg huszonkettedik alkalommal a Kiskőrösi Szüret és Nemzetiségi Napokat Petőfi Sándor szülőhelyén.

Barta Zsolt

Kiskőrös legnagyobb rendezvénysorozatán mindig sok ezer ember mozog a városban. A programsorozat gazdagsága rendszerint nagyon sok vendéget csábít a településre. A kiskőrösi szlovákság ünnepe ez a hétvége, akik sztrapacskával, herókával, pogácsával várják a vendégeket. Mindig a borutca mellé települnek ki a kóstoltatók, így a jóllakott vendégnek nem kell sokat gyalogolnia ahhoz, hogy leöblítse a sztrapacskát.

Domonyi László polgármester és dr. Nagy István az agrártárca parlamenti államtitkára köszönti pénteken 17 órakor a főtéri nagyszínpadról a közönséget. Majd a helyi szlovákok népdalköre és citerazenekara lép fel. Műsoruk után a borlovagrendek vonulnak fel, hogy lovagjelölteket avassanak az ünnep alkalmából. A három napos programsorozat során fellép a Naked Truckers Trió, a Heaven Street Seven együttes péntek este. Szombat este a nagyszipadon az Időgép Zenekar Varga Miklóssal várja a közönséget. Másnap este Horváth Charlie ad élő koncertet.

Szombaton 16 órakor a szomszédolás program keretében a környékbeli népdalkörök mutatkoznak be, majd 18 órakor az egyik szlovák testvérváros, a Liptószentmiklósi Néptáncegyüttes lép fel a közönség előtt. Szombat este nem csak a főtéren folytatódik a programsorozat, hanem a Közúti Szakgyűjteményben is. A múzeumban lép fel a Szürkeverebek Jazzbandája a barátokkal együtt 20 órakor. Az egyórás koncert után éjszakai tárlatvezetést tartanak az intézményben, majd 23 órakor Music Strory címmel koncerttel folytatódik az éjszaka. Vasárnap süteményversenyen mérik össze tudásukat a háziasszonyok, délelőtt a mazsoretek adnak műsort. Délben kezdődik a szüreti felvonulás, 15.30-kor a folklór gála, 16 órakor pedig Koccintás 2014 a főtéren, majd operett délután című programmal folytatódik a nap. Este Charlie koncertje után tűzijátékkal zárul a háromnapos ünnep.

Címkék#kiskőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!