Kultúra

2014.08.28. 19:32

A város újratelepítését ünneplik

Szeptember 5-7. között tartják a Majsa Napok ünnepségsorozatot, amivel a város 271 évvel ezelőtti újratelepítésére emlékeznek.

Tapodi Kálmán

Az első nap adják át a városi kitüntető díjakat. A város önkormányzata a közelmúltban zárt ülésen döntött az elismerések odaítéléséről. A határozat értelmében díszpolgári címet vehet át Benedek Istvánné nyugalmazott tanítónő, aki férjével együtt évtizedeken keresztül oktatta a kígyósi nebulókat. A város díszpolgára lesz Vikorné dr. Váczi Margit háziorvos is.

Kiskunmajsa Városért díjban részesül Sági Lajos katolikus plébános, valamint dr. Miskéri János főorvos. A Kiskunmajsa Város Közszolgálatáért díjat dr. Csávolszky László nyugalmazott, címzetes főjegyző veheti át. A Kiskunmajsa Város Sportjáért elismerésben részesül a férfi és a női kézilabda szakosztályt működtető Kiskunmajsa Sport Egyesület.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Sági Lajos kígyósi plébános lesz Majsa egyik kitüntetettje.
[/caption]

A főtéri színpadon jövő pénteken 18 órakor kezdődik a Mayossa Hagyományőrző Egyesület néptáncgálája, majd azt követően 18.45-kor kerül sor a díjátadó ünnepségre. Az aznapi vigasságok könnyűzenei koncertekkel zárulnak. Szombaton reggeltől a főtéren zajlanak a zenés-táncos programok, este tízkor pedig tűzijátékkal ünnepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!