Kék hírek, bulvár

2014.08.26. 12:57

Tragédiához vezethet a figyelmetlenség

Szerencsére nem történt nagyobb baj, amikor hétfőn délután kigyulladt a tűzhelyen felejtett zsír Hetényegyházán, ám az eset nem egyedi - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

baon.hu

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Hétfőn délután Soltvadkerten, az 54-es számú főút 41-es kilométerszelvényénél egy bálázógép teljes terjedelmében égett. A helyszínen tartózkodók két porral oltó készülékkel a tűz oltását megkezdték. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók a tüzet két vízsugárral oltották el. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a traktorra.

Kecskemét-Hetényegyházán, a Huszka Lajos utcában egy lakóépület konyhájában a gáztűzhelyen felejtett zsír meggyulladt hétfőn kora este. A tulajdonos a tüzet eloltotta. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták. Személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatban a katasztrófavédelem azt kéri, hogy főzés közben ne hagyjuk felügyelet nélkül a tűzhelyen lévő ételt, mert az könnyen lángra kaphat, a tűz pedig rendkívül gyorsan terjed a konyhában. A tűzoltókat rendszeresen riasztják lakástüzekhez, melyeket a tűzhelyen felejtett étel okoz. Ezek az esetek kis odafigyeléssel megelőzhetők.

Hétfőn késő este Kecskemét közelében, a 44-es főút 8-as kilométerszelvényénél egy vas profilokat szállító kamion üzemanyag tartályába egy vasdarab belefúródott, melynek következtében gázolaj folyt az úttestre.  A kecskeméti hivatásos tűzoltók a vasdarabot a tartályból feszítő-vágó segítségével eltávolították, a közútkezelő szakemberei az úttestet az olajszennyeződéstől megtisztították. Személyi sérülés nem történt. 

Hétfőn egy esetben kérték Bács-Kiskun megye tűzoltóinak segítségét nagyméretű, megdőlt melléképületet veszélyeztető fa eltávolításához, és egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!