Gazdaság

2014.08.21. 13:45

Építkezésen járt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi adóellenőrei és pénzügyőrei uniós támogatással finanszírozott beruházást ellenőriztek a közelmúltban. 20 alkalmazottal voltak problémák, a bírság meghaladja a 2 millió forintot.

baon.hu

A NAV régiós adóellenőrei és pénzügyőrei a 2014-es ellenőrzési irányelvek között is szereplő, európai uniós támogatással finanszírozott beruházásokat ellenőriztek, amikor felfigyeltek egy még 2014 májusában indult építkezésre. A beruházás helyszínét folyamatosan figyelték, és amikor az építkezés az alapozáshoz ért, megindították a helyszíni ellenőrzést. Az elzárt építési terület két bejáratát a pénzügyőrök lezárták, míg az adóellenőrök megkezdték a vizsgálatokat.

Húsz adózónál ellenőrizték a foglalkoztatottak bejelentését. Tizenegynél tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot. A munkavállalók negyede késedelmesen vagy egyáltalán nem volt bejelentve. A szabálytalankodó vállalkozók valamivel több mint 2 millió forint mulasztási bírsággal számolhatnak. A rendelkezésre álló adatok alapján a fővállalkozó, valamint a vele alvállalkozói szerződésben álló négy másik adózó további ellenőrzésekre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!