Sport Bács-Kiskun

2014.08.21. 09:46

A magyar férfiválogatott legyőzte Portugáliát

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 65–52-re legyőzte Portugáliát tegnap este a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban az Európa-bajnoki selejtező E-csoportjának 4. fordulójában.

Borbély Károly

A portugálok kezdték jobban a találkozót hamar ötpontos előnybe kerültek, hét perc után azonban már 9–9 volt az állás, az első negyed végére pedig 16–15-re vezettünk. A második negyed közepén előnybe került a magyar válogatott (27–25), Portugália azonban fordított és a szünetre kétpontos (30–32) előnnyel ment a tegnap esti Európa-bajnoki selejtezőn az E-csoport negyedik fordulójában a Messzi István Sportcsarnokban.
A harmadik negyed aztán fordulatot hozott, hamar egyenlített a magyar válogatott, majd a 23. percben előnybe került, onnantól kezdve pedig nem engedte ki a kezéből a sikert.

A csoport másik meccsén: Csehország–Grúzia 86–67.
A magyar válogatott vasárnap Tbilisziben Grúzia ellen lép pályára, majd szerdán a csoport utolós fordulójában Csehországot fogadja Szolnokon. 
A küzdelmek hét csoportban zajlanak, a hét győztes és a hat legjobb második jut ki a jövő nyári Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne szeptemberben derül ki. Magyarország legutóbb 1999-ben szerepelt Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!