Kultúra

2014.08.11. 17:25

Szántóiakat hívtak, velük emlékeznek

Bárhol élsz – ha itt születtél és nevelkedtél – ide tartozol. Ezzel a jelmondattal rendezik meg első alkalommal a Szántóiak Napját, ami egyben a hercegszántói kötődésű művészek, zenészek találkozója, valamint a búcsú hétvégéje.

Tölgyesi Gábor

Szombaton 15 órakor az iskolában híres szántóiakról – Albert Flórián labdarúgóról, Vujicsics Tihamér zeneszerzőről, Villányi Zsigmond öttusázóról, Blazsetin István költőről – nyílik kiállítás. A tárlatokat Bakó Pál, Albert Magdolna, Gyurity Milán nyitja meg. Balatinácz István pedig dr. Sarosácz György Ezeregyszázéves horvát-magyar kapcsolatok című összeállítását ajánlja a látogatók figyelmébe. Bemutatják Szurcsik János festőművész, Mándity Zsivkó kutató helytörténész, Dékity Márk költő és Gyurity Milán grafikus munkásságát is.

A főtéren a községhez kötődő népművészek, kézművesek alkotásait láthatják a nézelődők, a színpadon 18 órától Bíbok József mutatkozik be, őt Farkas Lilla Szívdobbanás című hangos könyvbemutatója követi. Az esti műsor az elmúlt évtizedek három hercegszántói zenekara: M''Brio25, Outlaws, valamint Miki, Gili, Branko, Hlavati nosztalgia bulija lesz, majd 23 órától utcabállal zárul a szántóiak napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!