Közélet

2014.08.11. 16:22

Elindult a diákok albérlet keresési rohama

Elkezdődött a diákok albérlet keresési időszaka, miután nyilvánosságra hozták a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Ilyenkor - átmenetileg - jelentősen élénkül a fővárosi és az egyetemi városok bérlakás piaca.

MTI

A Duna House ingatlanközvetítő hálózat MTI-hez eljutatott korábbi közleménye szerint az egyetemistáknak egy 30 négyzetméteres lakásért 30-50 ezer forintot kell átlagosan fizetniük. 

Budapesten a III., V., VIII, IX., X., XI., XIV:, XVI. kerületekben egy garzon átlagosan 55 ezer forintba kerül. Egy nagyobb, két egyetemista számára is megfelelő 60 négyzetméteres lakás ára 70 és 126 ezer forint között bérelhető. A legdrágább idén is az V. kerület.

A vidéki egyetemekre felvételt nyerő diákok olcsóbb bérlemények közül válogathatnak. A legalacsonyabb bérleti díjak a gödöllői Szent István Egyetem campus közelében találhatók. Az ide felvételt nyerő diákok már 30 ezer forintért találhatnak 30 négyzetméteres lakást és 48 ezerért nagyobb, 60 négyzetméteres  alapterületűt.

Pécsett, Debrecenben is 50 ezer forint körüli árakon érhetőek el az egyszobás lakások, míg a másfél szobásokat már 57-66 ezer forintért is ki lehet bérelni.

Az olcsóbbak közé sorolható még Szeged és Nyíregyháza, ahol átlagosan 38 ezer forintért adnak ki egy egyszobás lakást. Szombathely és Eger továbbra is a vidéki középmezőnyben van: Egerben 44 és 52 ezer forint közötti árakkal, Szombathelyen 41 és 58 ezer közötti árakkal kell számolni.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!