Kultúra

2014.07.25. 07:51

Tanulmányúton jártak Kecskeméten

Kecskemétre látogattak a Tradíció néprajzi gyűjtőpályázat és továbbképzés résztvevői, akik Örkényben vesznek részt szakmai táborozáson.

Sebestyén Hajnalka

Július 23-án egész napos tanulmányút keretében Kecskemétre látogatnak a TRADÍCIÓ néprajzi gyûjtõpályázat és továbbképzés résztvevõi, akik jelenleg Örkényben vesznek részt szakmai táborozáson. A II. Országos Tradíció pályázatot rangos tudományos intézmények közremûködésével a Magyar Néprajzi Társaság hirdette meg. Ebben az évben a pályázat kiemelt témaköre volt az elsõ világháború emlékezete. A pályázat, a tábor, a továbbképzés és a kapcsolódó rendezvények fõ célja: éltetni a hagyományokat, a helytörténeti, néprajzi és honismereti kutatásokat a Kárpát-medencében.

Fotó: BUS CSABA

A II. Országos Tradíció pályázat kiemelt témaköre az első világháború emlékezete.

Kecskeméten a Katona József Emlékházban Székelyné Kőrösi Ilona történész főmuzeológus tartott előadásokat az első és a második világháborúról. Innen a Szórakaténuszba mentek át, ahol szó esett a népi játékok gyűjtéséről. Végül a Népi Iparművészeti Gyűjteményben az önkéntes gyűjtők a kézművesség témakörében tartottak előadásokat.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!