Közélet

2014.07.22. 08:49

Elhúzták a Harley-t

A bajnokoknak járó ünneplés fogadta vasárnap éjszaka a hazatérő Solti Bikákat, akik egy Harley-Davidsont nyertek a Mesztegnyői Rétesfesztiválon.

Zsámbóki Dóra

A fődíjért, a Harley-Davidsonért mentek a Somogy megyei Mesztegnyőre a Solti Bikák a hétvégén, és haza is hozták a motort. A solti kötélhúzók 14 csapat közül bizonyultak a legjobbnak a szombaton és vasárnap a Mesztegnyői Rétesfesztiválon meghirdetett, pénzdíjas kötélhúzó versenyen.

A 22 éve működő solti csapat eddig Magyarországon még nem talált legyőzőre, és bár az élménybeszámolók szerint nem éppen a legideálisabb körülmények között kellett helytállniuk a hétvégén, a Solti Bikáknak sikerült megőrizniük veretlenségüket. Az egyébként 15 fős csapatból kiválogatott 5 (plusz 1) személyes csapat szombaton reggel mérette meg magát először, majd a selejtezők sikeres teljesítése után a csapat és kísérőik sátrat vertek, hiszen a nagy távolság miatt nem tudtak éjszakára hazatérni Soltra. A fáradtságtól és a nagy melegtől kissé elcsigázva vasárnap délután szálltak ismét versenybe a fődíjért. A sok várakozás egyre nagyon jó volt: a másfél nap alatt a csapat tagjai sok új barátra, szurkolóra tettek szert, akik a vasárnapi döntőben már a messziről jött, nagydarab legényekből álló csapatot bíztatták.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem találtak legyőzőre a kötélhúzó Solti Bikák
[/caption]

A Solti Bikák a döntőben a Négylábúak csapatát győzték le, majd este elindultak haza, Soltra, ám a „konvojhoz” csatlakozott már a fődíjként elnyert, 2,5 millió forint értékű Harley-Davidson is, amit a verseny után azonnal a Solti Bikák csapattagjainak nevére írtak a helyszínen.
A csapat éjszaka 11 óra körül gördült be Soltra, ahol szurkolók molinókkal várták őket, a Solti Bikákat még aznap éjjel köszöntötte a város polgármestere is.

A csapat vezetőjétől, Lencsés Sándortól megtudtuk: sokat edzettek a megméretésre, az erő és a technika is döntőnek bizonyult a versenyen. A motort el fogják adni, az árából pedig a csapat tagjai eleget szeretnének tenni horvátországi barátaik meghívásának. A horvátországi versenyen a Solti Bikáknak számítaniuk kell arra, hogy „elhúzottként” engedik majd el a kötelet, de mint Lencsés Sándor fogalmaz: ez egyszerű fizika, a barátság és a sport pedig sokkal fontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!