Kék hírek, bulvár

2014.07.11. 18:02

Orgoványi takarék: hűtlen kezelés gyanújával nyomoz az NNI

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet ügyében ismeretlen tettes ellen - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-nek.

MTI

A Népszabadság pénteken írt az orgoványi takarékszövetkezet ügyében indított nyomozásról, és azt is közölte, hogy a pénzintézet tényleges anyagi helyzete sokkal rosszabb a hivatalos mérlegében feltüntetettnél.

A Magyar Nemzeti Bank július 4-én közölte, hogy visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta az integrációs rendszerből. A jegybank ezzel párhuzamosan felügyeleti biztosok kirendeléséről is döntött, valamint a rendezett kártalanítás érdekében betét- és forráskifizetési tilalmat rendelt el.

Az orgoványi takarékszövetkezetnek mintegy 28 ezer betétese van, működési területe Bács-Kiskun megye egy része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!