Gazdaság

2014.04.22. 15:46

Ráfázott a netes kolbászárus

A Dél-alföldi régió revizorai folyamatosan figyelik az online felületeken zajló kereskedést, és egyre többször botlanak neten kínált élelmiszerekbe. Az ilyen ellenőrzések többségének bírság a vége.

baon.hu

Az internet lehetőségeit kihasználva évről évre bővül azoknak a köre, akik saját weboldalon és hirdetési portálokon próbálják termékeiket értékesíteni. Ilyen volt az a házi füstölt árukat, többek között kolbászt kínáló vállalkozás is, amely az árut postai házhozszállítással hirdette saját webes felületén. Az adóellenőrök próbavásárlásként füstölt kolbászt rendeltek tőle. A csomag megérkezett, azonban nyugtát, számlát nem találtak mellette, pedig a postán, illetve csomagküldő szolgálatokon keresztül történő ékesítéskor is kötelező nyugtát, illetve számlát kiállítani. Amennyiben ez elmarad, a NAV egymillió forintig terjedő mulasztási bírságot is kiszabhat. Az élelmiszerekkel más probléma is lehet, éppen ezért a kolbász érkezése után a NAV értesítette az illetékes Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságát, hogy ellenőrizze az élelmiszerek útját és szállítási körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!