Kék hírek, bulvár

2014.04.20. 07:15

Német embercsempészeket fogtak el

Két német állampolgár, egy férfi és egy nő segített egy szír férfinek átjutni a zöldhatáron.

baon.hu

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei pénteken 12 óra 45 perckor órakor Hercegszántó külterületén igazoltattak egy szír és egy német állampolgárt. Ellenőrzésük során elmondták a külföldiek, hogy a magyar államhatárt illegálisan a zöld határon lépték át. A szír férfi magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért elfogták és előállították őt. A német nőt embercsempészés bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították.

Az eljárás során előállítottak még egy 31 éves német férfit, aki korábban a Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen lépett be Magyarországra. A férfi a gyanú szerint a korábban elfogott külföldieket szállította volna tovább Németországba. A szír férfi menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, így átadták őt az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. A német állampolgárokkal szemben a Migrációs Ügyek Osztálya folytatja le az eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!