Sport Bács-Kiskun

2014.04.19. 15:05

A DVSC-t legyőző MTK érkezik

A Kecskemét-MTK találkozó 16 órakor kezdődik a Széktói Stadionban.

Borbély Károly

Hajszálnyin, pontosabban néhány másodpercen múlt, hogy nem tudott pontot hozni Győrből a KTE-Phoenix Mecano NB I-es labdarúgócsapata az előző fordulóban. A hosszabbítás utolsó percében sikerült a hazaiaknak megszerezniük a győztes (2–1) találatot.

„A játékosok mindent, sőt annál is többet megtettek a sikerért a bajnok ellen, egyetlen rossz szavam se lehet rájuk. Taktikailag és mentálisan is jól álltak a meccshez, sajnos a futballban ez benne van. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a későn bekapott gól ellenére. Jó lett volna folytatni a három meccses veretlenségi sorozatunkat, de nem szabad ezen rágódnunk már. Minél hamarabb tovább kell lépni és tanulni belőle, hiszen szombaton már az MTK ellen kell bizonyítanunk” – nyilatkozta a kecskemetite.hu portálnak Bekő Balázs, a KTE vezetőedzője, míg Marko Vukaszovics,a csapat középpályása így vélekedett: „Mindenki láthatta és elképzelheti, mennyire fájdalmas vereség volt ez nekünk, de mit lehet tenni? Sajnos ilyen a futball, ezért nem unalmas. Az egész csapat nagyon letört egy ilyen meccs után, de remélem, hogy a jövőben mi is képesek leszünk így nyerni.”

Az említett győri ETO elleni mérkőzésen a KTE gólját Gréczi Gábor szerezte, jelenleg négy találatával ő a kecskeméti lilák házi gólkirálya.
– Sikerült jó döntést hoznom Győrben. Szeretnék minél több gólt lőni, de a legfontosabb a csapat sikeressége. Gyűjtsünk inkább minél több pontot a hátralévő meccseken. Az már csak bónusz számomra, ha ez éppen az én találatommal sikerül. Biztosan jó meccs lesz a szo,bati, hiszen az MTK is kitűnő formában van. Hazai pályán eddig veretlenek vagyunk, senkinek sincs könnyű dolga ellenünk. Ha a Videoton elleni játékot tudjuk nyújtani, akkor minden esélyünk megvan a győzelemre ezúttal is – olvasható a csapat honlapján Gréczi Gábor véleménye. 

Az MTK a 15., kieső helyen zárta az őszt, a télen erősített a fővárosi együttes. Elsősorban rutinos labdarúgók érkeztek a Hungária körútra, köztük Torghelle Sándorral, Vass Ádámmal és Rodenbücher Istvánnal. Tavasszal meg is kezdték a pontok gyűjtögetését – eddig összesen tíznél járnak –, és elléptek a kieső zónából. Legutóbb a listavezető Debrecent verték 5–2-re, előtte a Paksot 3–0-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!