Kultúra

2014.04.19. 07:41

Sikeresen szerepeltek a kecskeméti diákok

Szerdán rendezték meg Kiskunfélegyházán az első magyar zeneszerzők vokális és hangszeres műveire kiírt országos versenyt.

Zsámbóki Dóra

Az ország 25 iskolájából érkeztek tanulók. A 46 szóló hangszeres és a 10 kamaracsoport 4 korcsoportban versenyzett. A kecskeméti fiatalok nagy sikerrel szerepeltek. Első helyezett lett Beke Márk az M. Bodon Pál Zeneiskola harsonás tanulója, akit a zsűri különlegesen magas pontszámmal jutalmazott. Tanára Kuna Lajos, zongorakísérője Gémes Adrienne.

Első helyen végzett a Kodály Iskola zeneiskolás ütőhangszeres kamaraegyüttese is. Tagjai: Gerhát Domonkos, Módra Andor, Szabó Ákos Sándor, Uhljár Balázs. Tanáruk Palotás Gábor. Különdíjban részesült Kőbányai Ágnes, Kovács Levente zeneiskolai tanár Álom és Valóság című művének előadásáért. A darabot a szerző kísérte zongorán. Az ifjú fuvolista szintén az M. Bodon Pál Zeneiskola tanulója, tanára Vincze Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!