Kultúra

2014.04.17. 19:07

Kecskeméti hegedűs sikere az országos versenyen

Szép kecskeméti siker született a IV. Országos Zathureczky versenyen, ahol az 1996-os születésű Kökény Eszter megnyerte korcsoportjának versenyét.

baon.hu

Eszter a III. korcsoport nyertese lett Liu Miranda társaságában – második díjat nem adott ki a zsűri; valamint kortárs magyar szerző darabjának megszólaltatásáért ötödmagával különdíjat is kapott. Külön megtiszteltetés volt a kecskeméti lány számára, hogy a gálahangversenyen két darabot is eljátszhatott.<hirdedtes>

Kökény Eszter hat éves korában kezdett hegedülni. 2005 óta több alkalommal első díjat nyert a galántai Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen, rá két évre: 2007-ben a szombathelyi Koncz János Országos Hegedűverseny II. helyezettje lett. 2011-ben szintén II. helyen végzett a zágrábi „Fiatal Virtuózok – etűdök és skálák” Nemzetközi Hegedűversenyen, majd 2013-ban ugyanezen a versenyen III. helyezést ért el. A 2010-11-es tanévtől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kivételes Tehetségek Előkészítő Tagozatának hallgatója.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!