Közélet

2014.04.17. 18:57

Új irodákat kapott a jánoshalmi gyámhivatal

A helyiségek korábban a védőnői szolgálat irodái voltak, mióta a védőnők elköltöztek az Egészségügyi Központba üresen álltak.

Tapodi Kálmán

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Jánoshalmi Járási Hivatala vendégei voltak szerdán a megye járási gyámhivatalainak vezetői, a jánoshalmi járás területéről az önkormányzatok képviselői, a gyermekvédelemmel, családsegítéssel és bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberek, védőnők, az oktatási intézmények vezetői. A meghívást több mint hetven szakember fogadta el.

A résztvevők a rendezvény előtt megtekinthették az a három szépen felújított irodát, amit áprilistól vett birtokba a gyámhivatal. Az ügyfelek várakozására szolgáló térben gyermek játszó sarkot is kialakítottak. Ezek a helyiségek korábban a védőnői szolgálat irodái voltak, mióta a védőnők elköltöztek az Egészségügyi Központba üresen álltak.

A rendezvényen a borotai gyermekek vidám húsvéti jelenetet adtak elő, majd Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna járási hivatalvezető köszöntője után a gyermekvédelem aktuális kérdéseiről szóló előadást tartott Dr. Gömöriné dr. Iványi Margit, a Bács-Kiskun Megyei Szociális és Gyámhivatal vezetője. Végül a BKMKH Igazságügyi Szolgálata munkájáról számolt be Jáger Szabolcs pártfogó felügyelő.

- A gyámhivatal múlt év januárjától működik a Jánoshalmi Járási Hivatal szervezetében, s az ekkor kezdődő időszakról elmondható a folyamatos fejlődés a munkavégzés feltételeit illetően, amiért köszönet jár a segítőknek - mondta el Bodroginé dr. Mikó Zsuzsanna.

Címkék#Jánoshalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!