Közélet

2014.04.17. 15:23

Felmelegedés és záporok jönnek húsvétra

Jó hír, hogy az előttünk álló napokban egyre enyhébb, melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így fokozatosan melegszik a levegő, ugyanakkor időről időre megnő a záporok kialakulásának valószínűsége, sőt helyenként mennydörgéssel, villámlással kísért zivatarokkal is találkozhatunk az ünnepek alatt.

baon.hu

24072116

Fotó: Getty Images

Péntekre több fokkal erősödik a nappali felmelegedés, így a délutáni órákban már 17 és 22 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk, és a szél is jelentősen veszít erejéből. A napos időszakok mellett a délutáni, kora esti órákban főként a Dunától keletre eső területeken alakulhat ki elszórtan záporeső, néhol egy-egy gyenge zivatar.

Szombaton már több helyen kell készülnünk záporokra, ha útnak indulunk, mindenképp legyen nálunk az esernyő! Emellett főként a keleti és középső tájakon a délutáni órákban az ég is megdörrenhet, de az enyhe hajnalt követően továbbra is kellemes tavaszi hőmérsékleti értékekre van kilátás, 16 és 21 fok közé melegszik a levegő.

Húsvét vasárnap és hétfőn is marad a változatos tavaszi időjárás, a napos időszakokat többször is erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg. Vasárnap több helyen is nyakunkba zúdulhat egy-egy záporeső, az ország déli megyéiben és északkeleten pedig zivatarok is kialakulhatnak, hétfőn előreláthatólag kevesebb helyen - a jelenlegi számítások szerint elsősorban északkeleten és nyugatron, délnyugaton - számolhatunk ezek előfordulásával. Vasárnap egy picit hűvösebb lesz, délutánra 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet, majd hétfőre a megélénkülő déli, délkeleti széllel melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így már nagy területen mérhetünk 20 fok fölötti értékeket a legmelegebb órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!