Sport Bács-Kiskun

2014.04.16. 17:59

Az aranylábú aranycipője

Különleges csemegékkel várja a futballrajongókat a félegyházi művelődési központban látható Albert Flórián emlékkiállítás.

Vajda Piroska

Az egyetlen magyar aranylabdás válogatott labdarúgó, Albert Flórián személyes tárgyaiból, pályafutása relikviáiból hétvégén nyílt kiállítás a félegyházi művelődési központban. A tárlatot Horváth Tamás önkormányzati képviselő és Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára nyitotta meg. A kiállításon jelen volt a világhíres futballista lánya, Albert Magdolna is.

Félegyházán egyébként nem ez az első Albert Flórián kiállítás – mondta el megnyitójában Horváth Tamás. Köszöntőjéből kiderült, Vakulya Lászlónak köszönhetően évek óta láthatóak a magyar aranylabdás válogatott labdarúgóhoz és a Ferencvároshoz kapcsolódó relikviák a Fogyatékkal Élők Nappali Otthonában. A félegyházi Laci bácsi ugyanis Albert Flórián egyik legjobb barátja volt, így Albert Flórián gyakran látogatott Félegyházára.

Horváth Tamás beszédének zárásaként köszönetet mondott a félegyházi focibarátoknak, akik önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a emlékkiállítás. A különleges tárlatot április 24-ig nézhetik meg ingyenesen az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!