Kék hírek, bulvár

2014.04.16. 13:52

Traktorral csempészték a cigit

A zöldhatáron keresztül akarták behozni a dohányárut a csempészek kedd este. Közel 40 ezer doboz cigaretta volt traktor pótkocsiján.

baon.hu

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamera kezelőjének észlelése alapján április 15-én 21 óra 50 perckor az államhatár közelében intézkedés alá vontak a járőrök egy motorkerékpárost és egy traktort vezető férfit.

Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a motoros Sz. Imre 39 éves hercegszántói lakos, míg a traktoros egy 46 éves szerb állampolgár, aki jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. A mezőgazdasági vontató pótkocsiján 39.999 doboz cigaretta volt, amit illegálisan akartak behozni a zöldhatáron keresztül. A szerb férfi ruházatában 8 darab lőszert találtak az egyenruhások. A férfiakat elfogták és a Határrendészeti Kirendeltségre előállították.

Költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfiak ellen a rendőrség és a feljelentést hatáskör és illetékesség hiányában átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatóságának. A szerb férfival szemben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt és tiltott határátlépés szabálysértés elkövetés miatt indított eljárást a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!