Közélet

2012.01.17. 20:40

Fizetős lesz a fogorvosi ügyelet Kiskunhalason?

Az év eleje óta nincs hétvégi fogorvosi ügyelet Kiskunhalason.

Zsámbóki Dóra

Korábban ezt a szolgáltatást részben a térség önkormányzatai finanszírozták, de már tavaly a halasi önkormányzat az előző évek kétmillió forintos támogatása helyett csupán egymillió forintot tudott biztosítani erre a célra, amennyiből a szolgáltatást végző cég nem tudott kijönni. Halász Balázs, Kiskunhalas alpolgármestere arról tájékoztatott, keresik a megoldást arra, hogy a város lakossága és a környező települések lakói mégse maradjanak hétvégi ellátás nélkül. Ebben az ügyben már meg is kezdte az önkormányzat a tárgyalásokat a fogorvosokkal. 

Az alpolgármestertől megtudtuk: valószínűleg sikerül úgy megállapodni, hogy a hétvégi és ünnepnapi ügyeletet felváltva lássák el a doktorok saját rendelőjükben. A szolgáltatás a tervek szerint – praktikussági okokból – nem támaszkodik majd az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az önkormányzat finanszírozására, így viszont a betegeknek fizetniük kell a sürgősségi ellátásért. Halász Balázs kérdésünkre elmondta: a fogorvosokkal a megállapodás napokon belül megszülethet, így a hétvégi fogorvosi sürgősségi ellátás akár már ebben a hónapban újraindulhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!