Kék hírek, bulvár

2009.01.08. 16:17

Kecskeméti rendőrök a Békés Megyei Bíróság előtt

Egy 2006-ban történt eset kapcsán Bács-Kiskun megyei rendőrök álltak csütörtökön a Békés Megyei Bíróság előtt. A kecskeméti főpostán egy részeg férfi garázdálkodott, vele és az ügyében eljáró rendőrökkel szemben is eljárás indult.

g. e.

Még 2006 őszén történt, hogy a kecskeméti főpostán egy részeg férfi garázdálkodott. A helyszínre érkező, öt fős rendőrcsapat szerelte le a dühöngő ügyfelet, ám a dulakodás közben egyikük egy üvegajtónak esett, ami összetört.

A garázdálkodó férfi ellen hivatallos személy ellen elkövetett erőszak, a rendőrök ellen pedig hivatallos eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés miatt indult eljárást. Az ügyeket egyesítették, s csütörtökön a Békés Megyei Bíróságon a dr. Tatai Mónika vezette tanács megkezdte a tárgyalást. Elfogultság miatt került az eset Békés megyébe.

Öten vitték földre a tomboló férfit

A vádirat szerint, 2006. november 16-án délután a  kecskeméti kapitányság akció alosztályának munkatársai a helyi 1-es számú postahivatalban állampolgári bejelentés alapján intézkedtek. Zs. Z., a későbbi sértett ittas állapotban garázdálkodott. Dühét az váltotta ki, hogy egy ismerősének nyugdíját nem adták oda neki és féltestvérének, bár ők orvosi igazolást is vettek arról, hogy az illető kórházi kezelés alatt áll. Zs. Z. trágár szavakkal szidalmazta a postai dolgozókat, ököllel ütötte az ügyfélpultot és fenyegetőzött.

A helyszínre érkező rendőrök a csütörtöki tárgyaláson úgy nyilatkoztak, hogy a férfi felszólításuk ellenére sem hagyta abba az őrjöngést, sőt az egyik egyenruhást nekilökte egy üvegajtónak, ami betört. Végül öten vitték földre Zs. Z-t, úgy hogy kezét, lábát kirántották, s e közben mind ráestek. A rendőrök írásos önvallomásai szerint, a sértett sérülései ekkor keletkezhettek.

Rugdosták, s a kapitányságon is megverték?

Máshogy emékszik vissza a történtekre Zs. Z. Az ő vallomása szerint, egy kisbusszal szállították a kapitányságra. A padlóján, hátrabilincselt kézzel hason feküdt, s útközben a gépkocsiban lévő vádlottak lábukat a sértett hátára tették és a gépkocsi kanyarodása közben több alkalommal az oldalába rúgtak. A rendőrkapitányság épületében, egy irodában tovább bántalmazták. Először K. L. II. rendű vádlott szemből, két kézzel ütni kezdte a gyomrát. Ezt követően a vádlottak egyike lökött rajta egyet, amitől a sértett nekiesett a falnak, majd rugdosni kezdték. A II. r. vádlott ekkor már ellépett tőle, a sértett rugdosását a többi vádlott folytatta. A felső testére, a karjaira, combjaira, de leginkább az alhasára kapott rúgásokat.  

A bántalmazás következtében a sértett orr-tájék zúzódást, homlokzúzódást, a bal oldali arccsont zúzódását, a jobb csuklón hámhorzsolást, jobb kézen körömsérülést, jobb mellkasfal zúzódását és hasfali zúzódást szenvedett el. E mellett a húgyhólyag zúzódását, illetve a húgyhólyagfal repedését állapították meg az orvosi vizsgálatok során.

Forrás: Beol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!