Gazdaság

2008.12.23. 15:48

Bezárták a bócsai borászatot

Harminc napra bezárták a bócsai Weinhaus Kft. borászati üzemét.

Munkatársunktól

Az MGSZH Borminősítő Igazgatósága döntött így, miután novemberben és decemberben vizsgálatot folytatott a vállalkozásnál. A határozat kézhezvétele december 19-én történt meg, a bezárás attól a naptól érvényes, tájékoztatta a lapunkat a hivatal igazgatóhelyettese, dr. Kocsi Emília.

Az FVM honlapjára kihelyezett ügyleírás szerint az igazgatóság munkatársai november 12-én hatósági ellenőrzést tartottak. A vizsgálatok során kiderült, hogy egy forgalomba hozott olasz tájboruk szinte ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint az a boruk, melyet előzetesen az intézetnek bemutattak, és azt Felső-magyarországi Kékfrankos néven kívánták piacra dobni. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy a Felső-magyarországi Kékfrankos szinte megegyezik, egy másik névvel –  Duna-melléki Kékfrankos – számon tartott termékükkel is.
A szakértők más boroknál is feltártak szabálytalanságokat, erről bővebben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján az Élelmiszerbiztonság kategória alatt, a jogsértések címszó alatt olvashatnak bővebben. Hogy mennyi lesz a büntetés, nem tudni.

Dr. Kocsi Emilia annyit mondott, hogy ennek a megállapítása még nem történt meg. Információnk szerint a cég fellebbezett a minisztériumnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!