Közélet

2016.10.24. 06:40

Tüntettek és kitüntettek október 23-án Nagykőrösön

Békés tüntetést szervezett a Jobb Nagykőrösért Egyesület október 23-án Nagykőrösön: a demonstráción több mint 100 helyi lakos vett részt. A csatornaberuházásba fizetett önrészük visszafizetését és a Nagykőrösi Víziközmű Társulat közgyűlésének összehívását követelték.

K. K.

A városi csatornaberuházásba fizetett önrészük visszaszerzéséért tüntettek a nagykőrösiek október 23-án. A Jobb Nagykőrösért Egyesület által szervezett, békés demonstráción több mint 100 helyi lakos vett részt.
– Másfél éve húzódik a csatornapénz visszafizetésének elodázása. 1956-ban egy nép küzdött az igazságáért, most pedig mi küzdünk. Ébredj Nagykőrös! Az igazság velünk van – fogalmazott Ábrahám Edit települési képviselő a tüntetést megnyitó beszédében. Hangsúlyozta: a demonstráció legfőbb célja a Nagykőrösi Víziközmű Társulat közgyűlése összehívásának szorgalmazása.

Zágráb Nándor, a Jobb Nagykőrösért Egyesület alelnöke beszédében követelte többek között a törvény betartatását, egy demokratikus városvezetés megválasztását, valamint az 5 ezer nagykőrösi családnak visszajáró pénz kifizetését.

A tüntetésen Dr. Ábrahám Tibor, az egyesület elnöke nem volt jelen.
A demonstráción beszédet mondott továbbá a 92 éves Cseh János, ''56-os forradalmár, akit 1957-ben halálra ítéltek. Göncz Árpáddal, Mécs Imrével és Wittner Máriával ült együtt a börtönben. Kifejtette: az igazságért nem csak 1956-ban, de ma is küzdeni kell, és a közelgő ünnepre hivatkozva kérte a lakossági önrész visszafizetését, hogy a nagykőrösieknek szép karácsonya lehessen.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Cseh János kapta a Kovács-Sándor-díjar. Galériánkért kattintson a képre! Fotók: Koós Kata
[/caption]

Majd Ábrahám Edit és Zágráb Nándor a Jobb Nagykőrösért Egyesület által idén alapított Kovács Sándor- díjjal ajándékozta meg Cseh Jánost. A kitüntetés azon személyek elismerésére hivatott, akik jelentős eredményeket értek el a magyar szabadság megteremtésében, és akik a jelenben is folytatják küzdelmeiket az igazság érvényesüléséért – tájékoztatott Zágráb.

A tüntetés végén a települési képviselő és a Jobb Nagykőrösért Egyesület alelnöke koszorút, a résztvevők mécseseket helyeztek el a Hősök tere ''56-os emlékművénél.

Címkék#Nagykőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!