Közélet

2016.05.01. 07:17

Egész évben fogad, évente egyszer díjaz az alapítvány

Horváth József debreceni biológus, genetikus, rákkutató vehette át a civis városban rendezett ünnepségen a kilencedik Gergely Alexandra Emlékdíjat.

Kubatovics Tamás

Az egyetem aulájában rendezett eseményen bajai közreműködők és a debreceni zeneművészeti kar növendékei léptek fel. A magyarországi Ewing-sarcomas gyermekek és családjaik anyagi támogatása mellett az alapítvány évente adományoz emlékdíjat. Idén a díszoklevél és az emlékplakett mellett 500 ezer forintos pénzjutalom járt elismerésként.
Dr. Gergelyné dr. Tóth Éva, az alapítvány elnöke elmondta, hogy egész évben fogadják a jelöléseket, javaslatokat a következő évi díjra.

- Idei díjazottunk cigány származású fiatalember, aki igen nehéz körülmények között nevelkedett Karcagon. Önerejéből küzdötte fel magát az egyetemi diplomáig. A tehetség mellett a szorgalom, a kitartás, az akarat és a szerénység jellemzi. A díj odaítélésénél mindig fontosnak tartjuk a példaértékűség mellett a közösségteremtést. Józsi 3 éve a Református Cigány Szakkollégium aktív tagja, rendszeresen önkénteskedik, segíti a rászorulókat. Nem csak tudományos, hanem motivációs előadásokat is tart, nyári táboroztatások aktív szervezője, de megfordul a kórházakban is, mosolyt csalva a beteg gyermekek arcára - mondta az elnök.

 

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!