Közélet

2015.12.08. 12:12

Az Országgyűlés oktatási bizottságához fordultak a Bányais-szülők

Nagyjából 350-en írták alá Kecskeméten azt levelet, amelyet az Országgyűlés oktatási bizottságát vezető, jobbikos Dúró Dórának küldtek el, segítséget kérve tőle a Bányai Júlia Gimnázium szakmai színvonalának megőrzéséhez – közölte keddi számában a Népszabadság.

H. I.

A novemberi közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Falusi Norbert LMP-s képviselő kérdésére közölte: a képviselő-testület december 17-i ülésén foglalkozik a Bányai gimnázium vezetői pályázatával. Négy jelentkező akadt a pozícióra: az intézményt 22 évig vezető Lukács Lajos, valamint Pósfainé dr. Bakota Éva, Szilágyi Piroska és Tajti István.
A Népszabadságnak az egyik szülő elmondta: azt várják, hogy az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke adja ki a négy pályázatot egy független szakértőnek, aki kizárólag szakmai szempontból véleményt formálhat róluk (a különböző iskolai testülete véleménye egyébként már olvasható az iskola honlapján).

A szülők a Népszabadságnak elmondták: nyomatékul újabb demonstrációval készülnek a képviselő-testület jövő heti ülésére.

Előzmények

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ korábban nem fogadta el dr. Lukács Lajos igazgatói pályázatát, amelyet a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium vezetésére nyújtott be, ezért augusztus 31-én este több száz sárga rózsa gyűlt össze a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium előtt. Diákok, szülők, tanárok vitték a virágot, villámcsődülettel tüntetve a volt iskolaigazgató, Lukács Lajos mellett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!