Kék hírek, bulvár

2016.10.28. 09:54

Vádemelés három szerb embercsempész ellen Baján

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt vádat emelt három szerbiai férfi ellen.

Zs. D.

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt három szerbiai férfi ellen, akik 2016. május 5-én hajnalban fizetség reményében Madaras térségéből egy kisbusszal és egy személyautóval a határt illegálisan átlépő 12 migránst akartak Ausztriába csempészni, de a rendőrök Baján elfogták őket.
 
A vádirat szerinz az egyik 23 éves szerb vádlottat egy ismeretlen személy a szerbiai Szabadkán bízta meg az embercsempészéssel, amiért 150 eurót ígért neki. A 23 éves férfi bevonta a feladatba két bűntársát, egy 24 éves és egy 21 éves szerb férfit.


 
A megbízásnak megfelelően a három vádlott egy személyautóval és egy kisbusszal 2016. május 4-én este a tompai határátkelőn keresztül Magyarországra utazott. A 23 éves embercsempész vezette a személyautót, mellette ült a 24 éves vádlott is. Mögöttük jött a 21 éves szerb férfi a kisbusszal, akinek a személyautóval mutatták az utat.
 
2016. május 5-én hajnalban a 21 éves vádlott Madarason felvett az általa vezetett kisbuszba 8 szír és 4 srí lankai migránst. A vádlottak tudták, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt. A migránsok beszállítása után el is indultak az ország belseje felé, hogy Ausztriába csempésszék őket. Elől haladt a 23 és 24 éves vádlott a személyautóval, akik előfutóként biztosították a csempészést és jelezniük kellett, ha rendőrt láttak.
 
A rendőrjárőrök azonban Baján mindkét járművet megállították és a vádlottakat, valamint a migránsokat elfogták. A legfiatalabb vádlott 500 eurót kapott volna, ha a migránsok Ausztriába érnek, a 24 éves férfinek nem ígértek pénzt. A lebukás miatt azonban egyik vádlott sem kapta meg az ígért összeget.
 
Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őket az ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja azzal, hogy a 21 és 23 éves férfiak vagyoni haszonszerzés végett követték el a bűncselekményt. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta valamennyi vádlottal szemben. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!