Kék hírek, bulvár

2016.09.26. 11:53

Bedrogozva szurkálta össze kislányát

Bedrogozva késelte meg egyéves kislányát az a lajosmizsei férfi, akit hétfőn nem jogerősen 13 év fegyházra ítélt a Kecskeméti Törvényszék.

Zs. D.

A 31 éves T. József együtt élt lajosmizsei otthonában 2014-ben született kislányával, a szüleivel és testvérével. Élettársa 2015 májusában elhagyta őket, ezt a férfi nem tudta feldolgozni és drogokhoz nyúlt. Akkor, amikor szeptember 10-én kislánya ellen fordult, már négy napja folyamatosan kristályt szippantott, amitől hallucinált, feszült volt és úgy vélte, családtagjai meg akarják őt ölni.
A szörnyű bűncselekmény napjának reggelén a férfi magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést. Bal karjával magához ölelte kislányát, a jobb kezében tartott késsel pedig legalább négyszer megszúrta gyermekét. A férfi ez után magában is kárt tett: háromszor mellkason szúrta magát a késsel.

T. József szülei észrevették, hogy mit tett a fiuk, kicsavarták a kezéből a kést és azonnal szóltak a mentőknek és a rendőröknek. Míg a segítség odaért, ők a kislányt a körzeti orvoshoz vitték, akinek azt mondták, a kislány üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel, hogy a gyermek sérülései késtől származnak, ezért csupán leragasztotta a sebeket. Órákkal később, már otthon a kislány vért hányt, a nagyszülők csak ekkor hívtak hozzá mentőt, akik a szegedi klinikára szállították a gyermeket. Az életveszélyes állapotban kórházba került kislány életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.
A Kecskeméti Törvényszéken emberölés kísérlete miatt hétfőn 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt T. József és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett az ítélethirdetés után, így az eljárás a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!