Vetélkedő

2024.05.16. 19:20

Anyanyelvi és helyesírási versenyt szerveztek Kecskeméten – galériával

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája idén is megszervezte a városi anyanyelvi és helyesírási versenyt a 3–8. évfolyam tanulói számára. A vetélkedőre idén a kecskemétiáltalános iskolások mellett Kecskemét kistérségének tanulói is nevezhettek. A 3–8. évfolyamos diákok közül egy iskolából osztályonként egy-egy tanuló jelentkezhetett a versenyre. Ebben a tanévben 19 iskola 134 tanulója nevezett a megmérettetésre.

Lizik-Varga Katalin

A verseny eredményhirdetését május 16-án  tartották a Magyar Ilona Általános Iskola tetőtéri könyvtárában. Az alkalmon Takács Sándorné, a verseny egyik szervezője elmondta, hogy néhány éve kistérségi versennyé alakult az eredetileg városi vetélkedő.

anyanyelv, verseny, iskola
Anyanyelvi és helyesírási versenyt szerveztek Kecskeméten
Fotó: Lizik-Varga Katalin

– Nagy örömmel konstatáljuk, hogy távolról is érkeztek hozzánk – tette hozzá. Mint mondta, nagyon felkészült tanulók versenyeztek idén, sokan voltak, akik majdnem elérték a maximális pontszámot. Hozzátette, hogy ma, amikor rengeteg digitális eszköz vesz minket körül, a magyar nyelv művelésére nagyon nagy szükség van.

A díjazott tanulóknak és az őket kísérő szülőknek és pedagógusoknak egy rövid verses-zenés műsorral is kedveskedtek.

A díjakat Endre Petra, a Kecskeméti Tankerületi Köznevelési Osztályának osztályvezetője és Terecskei Emőke, a Kecskeméti Tankerületi Központ Köznevelési osztályának tanügy-igazgatási referense adta át.

Eredmények hamarosan!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában