Vádemelési javaslat

2024.05.17. 08:35

Lezárt akta: az utcán verte meg volt élettársát egy férfi Félegyházán

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

Baon.hu

Arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy 68 éves asszonyt bántalmazott egy 69 éves férfi Kiskunfélegyházán, az utcán 2023. december 12-én reggel. A sértett elmondta, hogy korábban jó viszonyt ápolt a támadóval, ugyanis a lakásában élt, ő pedig a lakhatásért cserébe takarított és főzött rá. A kapcsolatuk megromlásához a férfi egyre agresszívebb viselkedése vezetett, majd idővel fenyegetni kezdte. Az áldozat egy családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki mihamarabb elköltözni. A történtekig nem találkoztak egymással, ez alkalommal is véletlenül futottak össze. A nő bevásárolni tartott, amikor meglátta a bolt előtt a férfit. Meg akart fordulni, de addigra odalépett hozzá, rángatni kezdte, majd többször megpofozta és ököllel is ütlegelte a nőt, így próbálta rábírni, hogy költözzön vissza hozzá. Egy szemtanú sietett a bajbajutott segítségére, ám mire odaérhetett volna, a bántalmazó kereket oldott – írja a police.hu.

rendőrség
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az asszonyt kórházba szállították, a támadóját pedig gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók könnyű testi sértés és személyi szabadság megsértése bűncselekmények miatt. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

A családon belüli erőszak nem magánügy! Kérik, hogy fogadja meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait!

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítséghez. Ahol segítséget kaphat:

– rendőrség;

– Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat;

– Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat;

– NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen egyesület);

– Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány;

Nők joga honlap

– Áldozatsegítő Szolgálat.

Fontos, hogy a rendőrség csak akkor léphet fel hatékonyan, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Egyes bűncselekmények esetén a rendőrök csak a sértett kifejezett kérésére – magánindítványára – járhatnak el.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul tárcsázza a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon vagy az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as vonalát! Ha úgy érzi, hogy jelenlegi helyzete azonnali segítséget nem igényel, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában