A főkolompos

2024.05.18. 11:56

Magyar Péter bizalmasának bűntársa jövő évben szabadulhat a fegyházból

Már hosszú évek óta tölti a rá kiszabott szabadságvesztést, jövőre szabadulhat a fegyházból F. Attila, egy nyolcmilliárdos csalássorozat kitervelője, Magyar Péter bizalmasának, S. Máriának a bűntársa – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet információi szerint hónapok kérdése és elhagyhatja a fegyházat Magyar Péter bizalmasának, S. Máriának a bűntársa, aki egy egész országot behálózó, sokmilliárdos kárt okozó bűnszervezet vezetője volt. 

Az ügyben indult eljárás iratai szerint a nő és a bűnbanda irányítója szoros kapcsolatban álltak egymással.

A tizenegy évre ítélt férfi annak a piramisjáték-hálózatnak volt a csúcsán, amelynek országszerte megszámlálhatatlan károsultja volt. Az átvert emberek között volt számos celeb és alvilági figura, de az ügy irataiból az is kiderül, hogy egy ismert magyar milliárdos testvére is áldozatul esett a csalásnak.

A bűnügy szálai a 2010-es évekig nyúlnak vissza, amikor F. Attila testvérével elkezdte kiépíteni a bűnszervezetet. Az ikerpár által irányított bűnbanda közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza tőke vagy kamat formájában a megtévesztett embereknek. A hálózat tíz-harminc százalékos kamatokkal csábította a befektetőket, amit csak néhány embernek fizettek ki – írja a Magyar Nemzet. 

A cikket ITT tudja elolvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában